Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Посебну пажњу посветити најбољим студентима медицине

Посебну пажњу посветити најбољим студентима медицине

Београд, 9. јануар 2018. године – Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар изјавио је данас да ће студенти Медицинског факултета Универзитета у Београду, који показују завидно знање, бити укључени у истраживачки рад у Клиничком центру Србије још током школовања.

Фото: Танјуг

Лончар је новинарима, пред почетак првог састанка радне групе која је формирана да ради на унапређењу сарадње Медицинског факултета у Београду и Клиничког центра Србије, поручио да ће они који студије заврше са најбољим оценама одмах добијати посао и могућност специјализације.

Министар је нагласио да ће то бити могуће остварити уколико Медицински факултет у Београду и Клинички центар Србије буду више сарађивали, односно уколико се обједине организација и активности те две установе.

Идеја је, како је објаснио, да се о најбољим младим лекарима води рачуна још док су студенти, а у сам процес биће укључени Клинички центар Србије, САНУ, Министарство здравља и Медицински факултет у Београду.

На овај начин желимо да најбоље младе лекаре задржимо у Србији и да искуства и знања стичу од домаћих најбољих лекара, који су признати у свету, додао је министар.

Председник САНУ Владимир Костић истакао је да Клинички центар Србије (КЦС) није регистрован као научна институција, иако то јесте, да су многи предавачи на Медицинском факултету директори клиника, али да су им радне књижице на факултету.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs