Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Наставља се повећавање зелених површина у Београду

Наставља се повећавање зелених површина у Београду

Београд, 9. јануар 2018. године – Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић и председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић присуствовали су данас сађењу стабала на зеленој површини код "Штарк Арене", чиме је настављена стратегија пошумљавања у Београду.


Антић је том приликом истакао да је поменута површина богатија за 240 стабала, нагласивши да је важно да садимо дрвеће како бисмо генерацијама које долазе оставили чист ваздух, воду и земљиште.

У протеклих неколико година пошумљено је више од 750 хектара земљишта у Београду, што је приближно 200.000 нових садница, прецизирао је министар.

Према његовим речима, данас има нешто више од 10 одсто земљишта у Београду које је покривено зеленим површинама и шумама, док је циљ 30 одсто.

Он је подвукао да је потребно да се у овакве пројекте укључе енергетске компаније, које јесу загађивачи, али и највећи инвеститори када је у питању екологија.

Никодијевић је подсетио на то да је ЈКП "Зеленило–Београд", од 1. јануара 2014. године до данас, санирало или изградило 77 дечјих игралишта, 29 теретана на отвореном, 35 спортских терена, пет паркова за псе, 25 скверова или платоа и извршило комплетну санацију три парка.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs