Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > За туристичку инфраструктуру 790 милиона динара

За туристичку инфраструктуру 790 милиона динара

Дивчибаре, 3. јануар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да ће ове године за пројекте развоја туристичке инфраструктуре бити опредељено 790 милиона динара.

Љајић је посетом Дивчибарама започео обиласке главних туристичких центара у Србији са циљем да се информише о томе да ли постоје конкретни пројекти за побољшање туристичке инфраструктуре које би ресорно министарство, односно Влада, могло да финансира или суфинансира.

Он је, говорећи о Дивчибарама, оценио да би 2018. година могла да буде преломна за развој туризма тог планинског центра.
Према његовим речима, треба искористити долазак браће Теодосић који ће изградити један велики туристички комплекс на овој дестинацији – хотел, спортске терене, велнес и спа центар јер је управо то недостајало Дивчибарама.

Потпредседник Владе је нагласио да ће држава пратити ту инвестицију кроз изградњу пратеће инфраструктуре, али и кроз унапређење квалитета туристичких садржаја и понуда.

Он је пренео да је постигнут договор о томе да Министарство трговине, туризма и телекомуникација финансира изградњу Туристичког инфо центра на овој планини и да помогне да Дивчибаре постану целогодишња туристичка дестинација.

Оно што Дивчибаре поседују нема ниједан планински центар, а то је предност близине Београда од 118 километара и та предност се мора искористити. Зато су потребна нова улагања, која укључују и улагања државе, пре свега у инфраструктуру, прецизирао је Љајић.

У овом тренутку, како је навео, Дивчибаре значајније не доприносе расту туристичког промента, али уз Соко бању и Палић представљају важан будући туристички центар у који држава жели да улаже.

И поред релативно лоше инфраструктуре, Љајић је подсетио на то да Дивчибаре спадају у четврти туристички планински центар у Србији, после Златибора, Копаоника и Таре, а испред Старе планине.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs