Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Ваздухопловство Србије најснажније у региону

Ваздухопловство Србије најснажније у региону

Београд, 3. јануар 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас да ће Војска Србије наставити да опрема ваздухопловство и противваздухопловну одбрану, будући да је тај вид оружаних формација највише претрпео током НАТО агресије.

Фото: Танјуг

Вулин је у изјави за агенцију Танјуг истакао да се због набавке шест мигова 29 за наше ваздухопловство сада може рећи да је вероватно најснажније у региону.

Он је истакао да се неће радити само на јачању ваздухопловства и противваздухопловне одбране, већ и на јачању копнене војске, набавци нових система, ремонтовању постојећих, односно свега онога што је војсци потребно.

Војска је јака када су развијени сви њени видови, нагласио је министар и напоменуо да је 2017. почела обнова нашег ваздухопловства, да су постављени чврсти темељи војске, као и да се почело са материјалним опоравком припадника, којима је обезбеђено повећање плата од 10 одсто.

Такође, како је додао, обезбеђено је повећање дневница, уведена солидарна помоћ, а од ове године креће се са пројектима масовне стамбене изградње.

Према његовим речима, ради се и на поступцима пренамене старих војних објеката за станове припадницима Војске Србије и Министарства одбране, а наставиће се и са трансформацијом војне имовине.

Вулин је најавио да ће сваки припадник Војске Србије имати бар по две нове униформе, нове чизме, а наставиће се и пракса награђивања најистакнутијих припадника војске.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs