Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Наставак подршке изградњи локалне инфраструктуре

Наставак подршке изградњи локалне инфраструктуре

Београд, 2. јануар 2018. године – Државни секретар Министарства привреде Владе Републике Србије Драган Стевановић изјавио је данас да је ресорно министарство у 2017. години, закључно са средином децембра, издвојило 1,99 милијарди динара за локалне инфраструктурне пројекте.

Стевановић је прецизирао да је Министарство тим новцем суфинансирало пројекте укупне вредности од 4,47 милијарди динара, при чему се у прошлој години радило на 153 инфраструктурнa пројекта.

Циљ нам је да и у овој години наставимо са подршком изградњи локалне инфраструктуре, како бисмо допринели што равномернијем развоју Србије, поручио је он и нагласио да су инфраструктурни пројекти реализовани кроз три програма.

Највише средстава издвојено је за суфинансирање програма унапређења локалне и регионалне инфраструктуре. У 2017. години рађено је на укупно 99 таквих пројеката, укупне вредности 3,28 милијарди, уз учешће Министарства од 1,42 милијарди динара, прецизирао је државни секретар.

За инфраструктурно опремање пословних зона, како је објаснио, одвојено је укупно 1,18 милијарди динара, уз учешће Министарства од 0,57 милијарди, а било је укупно 54 таква пројекта.

Такође, Стевановић је истакао да је подржано 48 локалних самоуправа кроз суфинансирање израде пројектно-техничке документације, а за то је опредељено 107,5 милиона динара.

То је документација за инфраструктурне пројекте за унапређење пословних зона, обнављање браунфилд локација, и развијање саобраћајне и комуналне инфраструктуре, објаснио је он.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs