Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Ватрогасци-спасиоци први у заштити људи и имовине

Ватрогасци-спасиоци први у заштити људи и имовине

Београд, 2. јануар 2018. године – Државни секретар Министарства унутрашњих послова Милосав Миличковић и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић обишли су данас припаднике Ватрогасне станице „Кошутњак“, којима су изразили захвалност на свему што чине за грађане током године, али и за време актуелних празника.

Фото: mup.gov.rs

У саопштењу Министарства унутрашњих послова наводи се да су припадници Ватрогасне станице „Кошутњак“ током прошле године обавили приближно 700 интервенција, пре свега на гашењу пожара, али и извлачењу повређених из возила након тешких саобраћајних незгода.

Миличковић је похвалио све припаднике Сектора за ванредне ситуације, који су прошле године на територији читаве Србије имали више од 38.000 интервенција, од чега је приближно 30.000 било на гашењу пожара.

Он је поручио да ресорно министарство веома цени њихово залагање, и додао да се ради на томе да се поправе услови рада и њихов материјални положај.

Пре неколико дана испоручено је више од 800 интервентних униформи, а током ове године очекује се испорука веће количине радних и интервентних униформи за припаднике тог сектора, подвукао је Миличковић.

Такође, како је најавио, биће набављено и више од 30 ватрогасних возила, који ће олакшати њихов свакодневни рад.

Миличковић је подсетио на то да ће Сектор за ванредне ситуације ово године добити и појачање у људству, пошто је завршен конкурс за пријем 150 нових ватрогасаца, од којих су неки већ започели обуку.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs