Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Војска спремна да изврши све задатке

Војска спремна да изврши све задатке

Београд, 1. јануар 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин обишао је Оперативни центар система одбране у београдској касарни "Бањица", и том приликом се уверио у то да Војска Србије извршава планиране задатке и да је стање у земљи редовно.

Фото: Танјуг

Вулин је изразио захвалност Влади и председнику Србије што су савладали бројне отпоре и омогућили да сви припадници безбедносних структура, међу којима су и запослени у Министарству одбране и Војсци Србије, добију највеће повећање плата у држави.

Министар је истакао да то доказује да је Војска Србије незамењива у очувању нашег свакодневног живота, као и да није само гарант мира Републике Србије, већ је гарант мира у читавом региону и у Европи.
Он је поручио да да је Војска Србије спремна и способна да испуни сваки задатак, без обзира који је дан или задатак у питању.

Том приликом, министар одбране је, заједно са начелником Генералштаба генералом Љубишом Диковићем и државним секретаром Александром Живковићем путем видео линка примио извештаје из оперативних центара Копнене војске, Команде за обуку и Ратног ваздухопловства и противаздушне одбране.

Њему су, такође путем видео линка, извештаје поднели и старији национални представници из мировних мисија у Либану, Кипру и Централноафричкој Републици, обавестивши га да је стање редовно, да људство извршава мисијом дефинисане задатке и да су безбедни сви припадници Министарства одбране и Војске Србије који су у мировним мисијама.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs