Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Вулин дочекао Нову годину са војницима у Панчеву

Вулин дочекао Нову годину са војницима у Панчеву

Панчево, 1. јануар 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин дочекао је Нову годину са припадницима 250. ракетне бригаде у касарни "Аеродром" у Панчеву, и том приликом поручио да ће припадници Министарства одбране и Војске Србије (ВС) дати све од себе да година испред нас буде мирна, сигурна и стабилна.

Фото: Фонет

Вулин, који је ову јединицу посетио заједно са начелником Генералштаба ВС Љубишом Диковићем, је свим грађанима Србије, у име припадника Министарства одбране и припадника Војске Србије честитао 2018. годину и пожелео да ова година буде вредна памћења и вредна понављања.

Он је рекао да ће се припадници система одбране понашати на исти начин и наредне године и да ће свака ноћ бити мирна, сигурна и брањена, попут ове.

Година пред нама биће година наставка обнове Војске Србије, побољшања материјалног положаја свих њених припадника, али и година у којој ће сви наши грађани осетити добробити политике штедње, рада и стабилности, истакао је министар.

Без снажне и стабилне Војске, како је поручио, нема сигурног региона, нема ни Србије којој се надамо, коју волимо и којој се радујемо.

Диковић је подсетио на то да у новогодишњој ноћи за безбедност грађана Србије брине преко 2.800 припадника Војске Србије, што у Копненој зони безбедности, што на државној граници, што у снагама за заштиту ваздушног простора.

Свим припадницима Војске, одавде са ватреног положаја, желим срећну 2018. годину, која ће, сигуран сам, бити доста боља и која ће позитивно утицати на све оно што ћемо радити на повећању борбене способности наших јединица, што нам је и основни задатак, поручио је он.

Заступник команданта 250. ракетне бригаде пуковник Милан Поповић реферисао је министру одбране и начелнику Генералштаба о стању у јединици.

Поповић је подсетио на богату традицију 250. ракетне бригаде која носи орден Народног хероја због подвига у одбрани од НАТО агресије 1999. године, као и на недавне успехе које је његова јединица постигла на гађању у Бугарској.

Најодговорнијим лицима у систему одбране припадници 3.ракетне батерије 1. ракетног дивизиона демонстрирали су прелазак у први степен приправности на ракетном систему "Нева". Реч је о јединици која се налази у систему сталног борбеног дежурства противваздухопловне одбране, наводи се у саопштењу Министарства одбране.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs