Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Енергетски систем у Србији у потпуности стабилан

Енергетски систем у Србији у потпуности стабилан

Београд, 1. јануар 2018. године – Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић изјавио је приликом посете АД “Електромрежа Србије” (ЕМС) да је цео енергетски систем Србије стабилан, да су обезбеђене залихе свих енергената и да је новогодишња ноћ протекла без и једног проблема.

Фото: Танјуг

Антић је, заједно са директором ЕМС-а Јеленом Матејић, обишао запослене у Националном диспечерском центру тог предузећа, где је у контролној соби проверио стање целокупног енергетског система Србије.

Није било никаквих проблема, нити у преносу нити у дистрибуцији, као ни у раду топлана у Београду и широм Србије, а такође није забележен ниједан проблем, истакао је он изразивши велико задовољство због такве ситуације као и због припремљености енергетских компанија за празнике и зиму.

Министар је поручио да је систем потпуно утегнут и да не треба очекивати било какве проблеме, додавши да треба да имамо поштовање према запосленима у енегетским компанијама који раде 365 дана у години, 24 сата дневно.

Само у оним компанијама које се баве проиводњом угља и електричне енергије, преносом и дистрибуцијом струје, 31. децембра и данас ради око 12.000 људи, а да ће, ако се томе додају топлане широм Србије, Србијагас и дистрибутери гаса - више од 20.000 људи радити током празничних дана, како бисмо имали стабилно снабдевање енергентима, нагласио је Антић.

Диспечер и руководилац смене Данило Томић је рекао да је протекла ноћ била савршена, стабилна и да није било никаквих проблема на преносној мрежи.

Метејић је истакла да је прошла година била радна и успешна и да у 2018. због тога може да поручи грађанима Србије да ће ЕМС наставити да брине о њима и да могу да рачунају на стабилан пренос струје.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs