Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Предузете све мере за безбедну Нову годину

Предузете све мере за безбедну Нову годину

Београд, 30. децембар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да су предузете све мере како би грађани Србије и бројни туристи у нашој земљи могли безбедно да проведу празнике.

Стефановић је у изјави за агенцију Танјуг подсетио на то да је за борбу против тероризма формиран, пре пар година, штаб који прати све случајеве екстремизма и тероризма на територији Републике Србије, а да је успостављен и посебан штаб који ће пратити новогодишња и божићна дешавања.

Он је пренео да је, с обзиром на то да ће велики број туриста дочекати Нову годину на улицама и трговима, градоначелницима великих градова и председницима општина указано на то које су то добре мере које могу да примене да на додатни начин заштите грађане.

Стефановић је, као пример мера којима се онемогућава да неко злоупотреби празничне дане, навео бетонске жардињере, које могу да изгледају веома лепо, а могу да зауставе саобраћај, односно да спрече да неко не уђе колима у пешачку зону.

Према његовим речима, штаб МУП-а и БИА имаће посебно дежурштво и радиће 24 часа током предстојећих празника и пратити све активности на очувању безбедности Србије.

Веома пажљиво пратимо сва дешавања у нашој земљи, која је стабилна и безбедна, поручио је он и упутио поруку грађанима да не користе ватрено оружје, не седају за волан под утицајем алкохола и допринесу да ово буду дани када ће се веселити и лепо прославити са породицама, без да наносе штету себи и другима.

Потпредседник Владе је, када је реч о тероризму, рекао да је размена података са другим партнерима кључна ствар јер само тако можемо доћи до потребних информација.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs