Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > У наредној години наставак решавања проблема у економији

У наредној години наставак решавања проблема у економији

Београд, 30. децембар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је Влада у 2017. години успела да реши много проблема у економији и да сада мора да настави даље да ради на томе, као и да прави основу за одрживи развој и генерације које долазе.

Фото: Танјуг

Брнабић је у изјави за агенцију Танјуг истакла да су ову годину обележили, пре свега, председнички избори, отварање Музеја савремене уметности и Клиничког центра Ниш, али и штрајк радника у фабрици "Фијат" у Крагујевцу.

Она је навела да је завршетак Клиничког центра у Нишу веома важан пројекат, јер је то први клинички центар икад завршен у Србији.

То је и симбол да доводимо и најкомплексније пројекте до краја. То нам даје ветар у леђа за 2018. годину, оценила је премијерка.

Брнабић је додала да је за њу лично од највећег значаја и отварање Музеја савремене уметности након 10 година, нагласивши да је култура годинама и деценијама била можда неправедно запостављена.

Према њеним речима, отварање ове институције је сигнал који говори о томе да ће се Влада више посветити култури у наредном периоду, јер је култура, уз образовање, ствар од које ће сутра зависити одрживи развој Србије.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs