Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Уручено 667 решења за младе пољопривреднике

Уручено 667 решења за младе пољопривреднике

Нови Сад, 29. децембар 2017. године – Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Бранислав Недимовић присуствовао је данас у Новом Саду уручењу 667 решења за младе пољопривреднике који су добили средства по конкурсу Министарства.


Недимовић је том приликом рекао да је поносан на чињеницу да су конкурисали пољопривредници из целе Србије и да су одобрена средства за младе људе до 40 година старости, за шта је исплаћено приближно 460 милиона динара.

Он је додао да је највише средстава усмерено ка воћарству, повртарству и сточарству и да су сви пољопривредници који су испунили услове на конкурсу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде за подршку младим пољопривредницима, добили средства на своје рачуне у складу са пројектом који им је одобрен.

Министарство ће, како је најавио, у следећој години задржати све оне мере које су биле и у 2017. години, при чему ће се највише средстава усмерити на развој прерађивачке индустрије.

Млади пољопривредници конкурисали су и за средства за квалитетна приплодна грла, расне бикове, шиљежице, као и назимице.

Кад је реч о механизацији, велико интересовање је било за атомизер, тракторске прскалице, прикључни расипач минералног ђубрива, плугове и вучене тањираче, сетвоспремаче, цистерне за дистрибуцију течног стајњака, опрему за мужу, као и конструкције за пластенике и опрему за наводњавање „кап по кап".

Конкурс за подршку младим пољопривредницима је као национална мера расписан ове године по први пут, а свечаном уручењу решења присуствовали су покрајински секретар за пољопривреду Вук Радојевић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs