Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Предстоји велики посао на реформи правосуђа

Предстоји велики посао на реформи правосуђа

Београд, 29. децембар 2017. године – Министарство правде Владе Републике Србије саопштило је да ће председавајући Комисији за спровођење Националне стратегије реформе правосуђа за период од 2013. до 2018. године у наредних годину дана бити директор Правосудне академије Ненад Вујић.


У саопштењу се наводи да је то једногласно одлучено на данашњој седници те комисије, на којој је за заменика председавајућег изабрана члан Високог савета судства, судија Бранислава Горавица.

Вујић је рекао да то тело у наредној години очекује велики број активности, нарочито имајући у виду да је 2018. завршна година спровођења актуелне Националне стратегије реформе правосуђа.

У следећој години завршавамо стратегију, али радимо и на новој. То је година у којој ћемо сумирати остварене резултате, који нису мали. Очекује нас велики број питања која морамо да разрешимо и кроз стратегију и кроз измене Устава како бисмо у потпуности остварили циљеве у стратегији, али и у Акционом плану за Поглавље 23, истакао је Вујић.

Председавајући Комисији у години на измаку била је републички тужилац и председник Државног већа тужилаца Загорка Доловац, док је Вујић био заменик председавајућег, истиче се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs