Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Конференције за новинаре > Повећање оперативних способности Војске Србије

Повећање оперативних способности Војске Србије

Београд, 29. децембар 2017. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас да је у протеклих шест месеци Министарство одбране урадило пуно и променило многе ствари набоље, најавивши даље повећања стандарда припадника Војске Србије и њену модернизацију.

Фото: Танјуг

Вулин је на конференцији за новинаре, на којој је представио кључне резултате рада Министарства, рекао да је у овој години обављено 299 вежби, на којима је учествовало више од 10.000 припадника војске, а реализовани су и курсеви и обука за више од 2.200 резервиста.

Он је навео да су за Војску Србије обезбеђене нове униформе, као и нове чизме, јер су закључени уговори за набавку 27.003 пара.

Министар је, говорећи о успесима одбрамбене индустрије, нагласио да је у овој години издато дозвола за извоз наоружања и војне опреме у вредности од 870 милиона долара или 24 одсто више него у 2016. години, као и да је потписано уговора у вредности од 475 милиона долара,
што је на прошлогодишњем нивоу.

Према његовим речима, војни буџет за 2018. годину износиће 70,5 милијарди динара, што је 11,6 милијарди динара више него за ову.

Вулин је објаснио да обавезе за ремонт и модернизацију 10 авиона МиГ-29, четири постојећа и шест донираних из Русије, износе укупно 22 милијарде динара или 185 милиона евра.

Такође, министар је потврдио и да је Војсци Србије Југоимпорт СДПР испоручио шест самоходних хаубица "Нора" и исто толико оклопних точкаша "Лазар 3", као што је било и најављено, а у употребу је ушла и ескадрила школских авиона "Ласта".


Аудио/видео прес
Тонски и видео записи са конференција за новинаре чланова Владе Републике Србије

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs