Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Нема јефтиних производа без савремених трговинских ланаца

Нема јефтиних производа без савремених трговинских ланаца

Пирот, 29. децембар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворио је данас прву "Рода" продавницу у Пироту, површине 3.000 метара квадратних, у коју је инвестирано више од 1,3 милиона евра, а где је запослено 50 радника.


Љајић је, отварајући 35. малопродајни објекат "Роде", која је у саставу компаније Меркатор С, истакао да ће Влада наставити да подстиче конкуренцију у сектору малопродаје, што ће потрошачима омогућити још ниже цене.

Он је оценио да нема јефтинијих производа без савремених трговинских ланаца и објеката, поручивши да је ово велика шанса за домаће добављаче, будући да је 70 одсто артикала који се продају у овом објекту произведено у Србији.

Ово је истовремено, како је нагласио, велика шанса за све добављаче из Пирота, где има успешних пољопривредних произвођача који своје производе могу да пласирају не само у овај објекат, већ и у све објекте Меркатора С.

Љајић је указао на то да је сектор трговине у Србији виталан и да запошљава 262 хиљаде људи, при чему је удео трговине у БДП- у око девет процената.

Влада Србије ће бити апсолутно спремна на то да подржи све који улажу у српску привреду, нагласио је он.

Потпредседник Владе је, такође, навео да очекује да ће Агрокорова предузећа у Србији наставити да послују стабилно и испуњавају све обавезе према запосленима и добављачима.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs