Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Руско-српско стратешко партнерство у интересу оба народа

Руско-српско стратешко партнерство у интересу оба народа

Београд, 28. децембар 2017. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету амбасадора Руске Федерације у Србији Александра Чепурина, са којим је сумирао разултате остварене у сарадњи двеју земаља у 2017. години.


Чепурин је уручио Дачићу честитке потпредседника Владе Русије Дмитрија Рогозина и министра иностраних послова те земље Сергеја Лаврова поводом наступајућих празника.

У разговору је оцењено да је недавна посета делегације Републике Србије Москви, коју је предводио председник Александар Вучић, била изузетно успешна и у складу са достигнутим нивоом билатералних односа.

Дачић је и овом приликом изразио захвалност Русији због снажне и доследне подршке суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије.

Потпредседник Владе Руске Федерације Дмитриј Рогозин пожелео је у честитки Дачићу да му предстојећа 2018. година буде година нових могућности и да му донесе успехе у свим подухватима.

Такође, Рогозин је Дачићу и његовим најближима пожелео добро здравље, мир и благостање.

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров је истакао у честитки да руско-српско стратешко партнерство у пуној мери одговара интересима двају народа и да је дијалог оснажен на свим нивоима.

Са топлином се присећам наших састанака у одлазећој години и рачунам на наставак садржајног дијалога са тобом у Београду, 21. и 22. фебруара 2018. године током посете поводом 180-годишњице успостављања руско-српских дипломатских односа. Спремни смо за даљу координацију корака са српским партнерима на међународној сцени, наводи се у честитки Лаврова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs