Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Односи Србије и Јапана у сталном успону

Односи Србије и Јапана у сталном успону

Београд, 28. децембар 2017. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету амбасадора Јапана Ђунићија Марујаму, који је недавно предао акредитивна писма председнику Србије Александру Вучићу.

Фото: Фонет

Дачић је, уз добродошлицу новом амбасадору Јапана и жељу за успешан мандат, исказао задовољство поводом веома добрих билатералних односа и узлазног тренда у сарадњи двеју земаља.

Он је, такође, изразио уверење да ће новоименовани амбасадор Јапана наставити са интензивним активностима у циљу даљег свестраног унапређења сарадње двеју земаља у чему је Министарство спољних послова Србије спремно да му пружи сву помоћ и подршку.

У разговору је оцењено да су односи између две земље у сталном успону, садржајни и вишеслојни на билатералном и мултилатералном плану.

Потврђена је спремност за даље јачање међусобног дијалога и изражено посебно задовољство поводом предстојеће посете Републици Србији премијера Јапана Шинзо Абеа, уз обострано уверење да ће она значајно допринети унапређењу укупне сарадње двеју земаља.

Истакнут је интерес Србије и Јапана за даље повезивање привреда двеју земаља, уз јачање економске, као и других облика сарадње, са посебним нагласком на повећање јапанских инвестиција у Србији, као и заједнички наступ на трећим тржиштима.

Дачић је поновио захвалност на високом степену солидарности коју је народ Јапана показао према Србији кроз донације и бесповратну помоћ.

Први потпредседник Владе је оценио да су подршка и солидарност узајамни и да представљају трајну вредност у даљем развоју пријатељских односа Србије и Јапана, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs