Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Влада увек отворена за дијалог са медијима

Влада увек отворена за дијалог са медијима

Београд, 27. децембар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је данас на годишњем пријему, који је поводом божићних и новогодишњих празника, приредила са члановима свог кабинета за директоре и уреднике медија, да је Влада увек отворена за дијалог о свим темама.
Брнабић је у обраћању изразила захвалност медијима на сарадњи и дијалогу током 2017. године, оценивши да је било и лепих и тешких тренутака.

Она је додала да је Влада пуна оптимизма за наредну 2018. годину у којој очекује још бољу сарадњу са свим представницима медија.

Знам да имамо нека отворена питања са неким представницима медија, да имамо нека неразумевања, али отворени смо за дијалог, истакла је Брнабић, поручивши да Влада Србије није непријатељ медија.

Председница Владе је, одговарајући на новинарска питања, најавила да ће регионална сарадња остати један од основних приоритета Србије у 2018. години, поручивши да ће наша земља остати флексибилна, толерантна и отворена за дијалог са Хрватском, иако су, како је рекла, односи са том земљом увек комплексни.

Премијерка је нагласила да ће Србија и даље остати фокусирана на Берлински процес, на његова три аспекта - агенду инфраструктурног повезивања железницом и путевима, формирање заједничког економског простора и кроз регионалну платформу за младе.

Она је поручила да регионална сарадња мора да остане један од наших основних приоритета, јер је то важна како бисмо, у пуном капацитету и са свим нашим потенцијалима, могли да остваримо одржив раст.

Уколико цео регион није перципиран као стабилан, Србија ће трпети последице тога, у смислу мањка инвестиција, мање новца из фондова и међународних финансијских институција, скупљих кредита, истакла је премијерка.

ФОТО ГАЛЕРИЈА:
Пријем председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић поводом божићних и новогодишњих празникаНајновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs