Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Исплаћено дуговање рециклажној индустрији

Исплаћено дуговање рециклажној индустрији

Београд, 27. децембар 2017. године – Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван потписао је данас уговоре са представницима рециклажне индустрије, на основу којих ће овом сектору до краја године бити исплаћена подстицајна средства.


У саопштењу Министарства заштите животне средине наводи се да је тиме испуњено обећање министра Тривана дато на састанку са рециклерима почетком овог месеца да ће им бити исплаћена заостала средства и тиме подржана стабилност њиховог пословања.

Триван је на састанку са представницима рециклажне индустрије, истакао да су они значајан партнер у напорима да се у Србији развије ова врста економије, односно да се одрживим управљањем отпадом ојача зелена економија и укупан привредни раст земље.

Желим да нам помогнете да очистимо Србију. У тим пословима за нас је изузетно значајан ваш рад, и зато вам стојимо на располагању, да нам укажете на проблеме са којима се сусрећете и да помогнемо у њиховом решавању, рекао је Триван.

Он је додао да је Министарство изразило пуну спремност за сарадњу са рециклерима, али да заузврат очекује једнаку коректност и отвореност.

На основу накнадне исплате заосталих подстицајних средстава, односно Јавног конкурса за доделу подстицајних средстава за 2015. годину, рециклерима ће бити исплаћено више од 450 милиона динара.

Додела подстицајних средстава од виталног је значаја за заштиту животне средине јер подстиче правилно збрињавање посебних токова отпада, али уједно доприноси стабилнијем пословању и очувању радних места у рециклажној индустрији.

Министарство за заштиту животне средине наставиће са унапређивањем сарадње и подстицањем рада предузећа у рециклажној индустрији, како би успоставили систем одрживог управљања посебним токовима отпада, закључио је Триван у сусрету са рециклерима.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs