Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Србија ће тражити ревизију приватизација на Космету

Србија ће тражити ревизију приватизација на Космету

Београд, 18. децембар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић изјавио је данас, након округлог стола у оквиру унутрашњег дијалога о Космету, уз учешће представника економских факултета, института и струковних удружења, да ће Србија инсистирати на томе да буде извршена ревизија приватизација на Космету.

Фото: Танјуг

Ђурић је навео да је приватизација у јужној покрајини по свом карактеру нелегална, пљачкашка и криминална, али и противна домаћим и међународним прописима и резолуцијама.

Он је навео да је Канцеларија за Косово и Метохију направила свеобухватну базу података имовине, додавши да постоји документација за сваки динар који смо као држава улагали у протеклим деценијама на Косову и Метохији.

Према његовим речима, више од 900 фабрика у јужној покрајини, чији је власник држава Србија, отето је у процесу пљачкашке приватизације без икаквог обештећења у корист Срба на Космету или државе Србије.

На примеру Космета научили смо због чега је важно да постоји план за сваку општину, село или град, истакао је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Он се сагласио са констатацијом да нема коначних решења када је Косово и Метохија у питању, већ да постоји само стална борба за остваривање наших интереса да као народ останемо и опстанемо и на Космету и на сваком другом месту.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је, с тим у вези, закључио да економска политика Србије и председника Александра Вучића значи да Србија коначно има план за сваку општину.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs