Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Вулин обишао Колективни центар за смештај избеглица у Крњачи

Вулин обишао Колективни центар за смештај избеглица у Крњачи

Београд, 17. децембар 2017. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин је поводом Међународног дана миграната, као председник Радне групе за решавање проблема мешовитих миграционих токова Владе Србије, обишао данас Колективни центар за смештај избеглица у Крњачи.


Вулин је у пратњи комесара за избеглице и миграције Републике Србије Владимира Цуцића и представника међународних и невладиних организација обишао друштвени кафе, трпезарију и задржао се у разговору са мигрантима.

Тренутно се у Републици Србији налази око 4.100 миграната и посебно је важно да се 98 процената њих налази у нашим прихватним центрима, што значи да све функционише и да се на најбољи могући начин брине о овим људима, да је Србија још једном показала колико је организована и колико је хумана, рекао је Вулин.

Он је захвалио у име Владе Републике Србије свима који раде на решавању последица мигрантске кризе, владиним и невладиним организацијама, Европској унији, која је највећи финансијер када је у питању решавање последица миграторне кризе, а посебно грађанима Србије, који су показали хуманост, разумевање људске муке и који су били у стању да се поистовете са проблемима свих ових људи.

Министар одбране је навео да је Србија вероватно једина земља у Европи кроз коју је прошао тако велики број миграната, а да није било никаквих сукоба, мржње, насиља, и да је у тим тешким тренуцима показала своје најбоље и најлепше лице.

Вулин је истакао да Влада Републике Србије у потпуности контролише миграторну кризу, да се збрињавају људи и води рачуна о сваком детету.

Миграторна криза је оставила последице у читавом свету, а ми смо дали све од себе да се у најмањој могућој мери осети у Србији, оценио је Вулин.

Комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић рекао је да ће, иако сви подаци указују на то да опада интензитет мигрантске кризе, то бити трајан и дуготрајан процес.

То је појава на коју је Србија одреаговала на прави, хуман и људски начин, истакао је Цуцић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs