Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Отворен Клинички центар у Нишу

Отворен Клинички центар у Нишу

Ниш, 17. децембар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас у Нишу, на отварању Клиничког центра у том граду, да је огромна ствар после дугог низа година завршити радове на том здравственом центру и најавила да предстоји завршетак Клиничког центра Србије у Београду и Клиничког центра Војводине у Новом Саду.


Брнабић је рекла да ће бити тако настављено и убудуће и да следи завршетак Коридора 10 и наставак Коридора 11, као и њихово повезивање аутопутем између Појата и Прељине.

Она је рекла да предстоји и завршетак Научно-технолошког парка у Новом Саду, као и изградња Научно-технолошког парка у Нишу.

Поносим се што сам председница овакве Владе Србије. Следећи пут када будемо у Нишу бићемо овде да поставимо камен темељац за Научно- технолошки парк Ниш, навела је она.

Премијерка је истакла да ће бити изграђена и лабораторијска ламела на Електронском факултету у Нишу и подсетила да је тај пројекат осмишљен још 1975. године.

Ми ћемо га покренути и завршити у мандату ове Владе, поручила је премијерка.

ФОТО: Отварање Клиничког центра у Нишу


Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар је у обраћању подвукао да је пре три године на месту данашње нове зграде КЦ Ниш било блато и мочвара, а да је данас ту савремени објекат који је симбол новог времена и новог здравства.

Лончар је рекао да је захваљујући ангажману председника Србије Александра Вучића реконструкција постојеће зграде и изградња нове приведена крају.

Министар здравља је подсетио да у Нишу већ постоје два линеарна акцелератора за зрачну терапију, а да се отвара и трећи, те да неће бити листи чекања ни за зрачење онколошких пацијената.

У обнову и изградњу те здравствене установе, која се простире на 45 хиљада квадратних метара, укључујући и набавку нове опреме, уложено је 50 милиона евра, а први пацијенти биће примљени до краја године.

Отварање тог центра резултат је мера Владе Србије на унапређењу здравственог система.

Улагања у здравствену инфраструктуру, опремање и модернизација свих здравствених установа, су међу приоритетима Владе, у циљу побољшања рада и бриге о пацијентима.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs