Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Ђорђевић разговарао са делегацијом Светске банке

Ђорђевић разговарао са делегацијом Светске банке

Београд, 16. децембар 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић састао се данас са делегацијом Светске банке коју је предводио шеф канцеларије Светске банке у Србији Стивен Ндегва.


Ђорђевић je на састанку упознао делегацију Светске банке да је Скупштина Србије усвојила буџет за 2018. годину, којим су Министарству опредељена средства већа у односу на прошлу годину за 1,3 милијарде динара.

Народна скупштина Републике Србије усвојила је Закон о финансијској подршци породици са децом и износ родитељског додатка за прво дете биће повећан са 39.000 на 100.000 динара, рекао је Ђорђевић и додао да је новина у закону и исплата паушала од 5.000 динара за свако рођено дете, намењеног за куповину опреме за бебе, који ће се исплаћивати директно мајкама, односно родитељима.

Министар за рад је упознао делегацију и са усвојеним Законом о запошљавању и изменом Закона о раду чији је циљ пружање веће бриге о радницима, смањење незапослености и спречавање рада на црно.

Послодавци ће према новим одредбама Закона о раду бити у обавези да, као и до сада, своје раднике пријаве у року од три дана, али радник ће тек након пријаве моћи да започне са радом, а не како је до сада била пракса, да тај рок започне тек након доласка инспектора када послодавац започне процедуру пријаве, нагласио је министар за рад.

Ђорђевић је информисао представнике Светске банке о доношењу Стратегије социјалне заштите, у којој кључно место заузима увођење социјалних карата, о којима је на претходном састанку било речи.

Такође, он их је упознао и са планираном реорганизацијом и унапређењем центара за социјални рад, како самог рада центара, тако и инфраструктуре објеката.

Шеф делегације Светске банке захвалио је Ђорђевићу на пријему, детаљном упознавању са плановима и усвојеним изменама закона и изразио жељу да досадашња сарадња буде још већа с обзиром на простор и могућности, наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs