Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Мешовита комисија о сукцесији наставља рад за три месеца у Београду

Мешовита комисија о сукцесији наставља рад за три месеца у Београду

Београд, 14. децембар 2017. године – Министарство спољних послова Владе Републике Србије саопштило је да је први део 19. састанка Мешовитог комитета за расподелу дипломатске и конзуларне имовине бивше СФРЈ (Анекс Б Споразума о питањима сукцесије) одржан јуче и данас у Београду.


У саопштењу се наводи да су састанку присуствовали овлашћени представници свих држава сукцесора бивше СФРЈ – Босне и Херцеговине (Аднан Хаџикапетановић), Републике Хрватске (Амир Мухареми), Републике Македоније (Михајло Трпкоски), Републике Словеније (Дамјан Бергант) и Републике Србије (Вељко Одаловић).

Дневни ред састанка обухватио је низ актуелних тема у процесу расподеле дипломатске и конзуларне имовине бивше СФРЈ – попут процеса заједничке продаје 5 непокретности бивше СФРЈ (у Бону, Берну, Токију и Њујорку – 2), анализе имовинско-правног статуса појединих непокретности из Анекса Б, као и сагледавање могућности за постизање договора о даљој расподели дипломатско-конзуларне имовине бивше СФРЈ.

Састанак је протекао у конструктивној и радној атмосфери, упркос присутним разликама у ставовима држава сукцесора по појединим питањима.

Имајући у виду обимност дневног реда, комплексност питања и потребу да поједини овлашћени представници обаве додатне консултације са својим владама, договорено је да се 19. састанак Мешовитог комитета за расподелу дипломатске и конзуларне имовине привремено прекине и настави у року од три месеца у Београду, истиче се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs