Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Спортска удружења се укључила у унутрашњи дијалог о Космету

Спортска удружења се укључила у унутрашњи дијалог о Космету

Београд, 14. децембар 2017. године – На шестом скупу унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, који је покренут на иницијативу председника Републике Србије Александра Вучића, о могућим решењима тог питања, мишљења су данас изнели представници спортских организација.


Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић рекао је да се на скупу чуло са којим се проблемима наши спортисти сусрећу, како на домаћем, тако и међународном терену.

Имали смо аргументоване предлоге како неке ствари да решимо. Сигуран сам да ћемо изаћи са једним конструктивним предлогом, на тему која није битна само за систем спорта, већ за целокупну Србију, навео је он.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић истакао је да се српски спорт уједињује како би дао свој допринос остваривању српских интереса на Космету.

Морам да кажем да ми је пуно срце што сам видео да су страст са којом се боре за наше националне боје на спортским такмичењима пренели и на овај терен, где треба заједно да се докажемо у тражењу решења за наше најтеже државно и национално питање, рекао је он.

Ђурић је рекао да му је драго што спортисти и спортски савези настављају да дају допринос, а да ће се Влада Србије потрудити да њене препоруке буду свеобухватније.

Представници спортских савеза истакли су да је Влада донела препоруку како спортисти из Србије и организације треба да се понашају у случају када су организатори међународних такмичења, а како када се такмиче у иностранству против самопроглашене државе "Косово".

Они су затражили од Владе да се актуелне препоруке унапреде и разјасне.

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић изразио је наду да ће се са данашњег скупа извући добри закључци, који ће у синергији са Владом Србије и председником Србије елиминисати све дилеме када су у питању учешћа на великим спортским такмичењима.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs