Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Кроз унутрашњи дијалог о Космету до одрживог решења

Кроз унутрашњи дијалог о Космету до одрживог решења

Београд, 13. децембар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић изјавио је данас у разговору са амбасадором Португала у Србији Аугуштом Сараива Пеишотом да унутрашњи дијалог о Косову и Метохији треба да ојача наш капацитет за проналажење дугорочно одрживог решења које ће допринети и дугорочној стабиности у региону.

Фото: kim.gov.rs

Ђурић је истакао да је званични Београд доследно опредељен и за наставак дијалога са Приштином и решавање свих проблема мирним и политичким средствима.

Он је амбасадора упознао са досадашњим током унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, истакавши да се решење кључног српског националног питања не може пронаћи без сабирања свих унутрашњих снага и стварања најширег могућег друштвеног консензуса, наводи се у саопштењу.

Дијалог, који је покренут на иницијативу председника Србије Александра Вучића, треба да ојача наш капацитет за проналажење дугорочно-одрживог решења за питање Косова и Метохије, што ће последично допринети и дугорочној стабилизацији прилика у региону, поручио је он.

Ђурић је амбасадора Португала информисао о политичкој ситуацији на Косову и Метохији и току дијалога Београда и Приштине, као и о проблемима са којима се српски народ у покрајини свакодневно суочава.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs