Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Наставак рада са Азербејџаном на заједничким пројектима

Наставак рада са Азербејџаном на заједничким пројектима

Београд, 7. децембар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и амбасадор Азербејџана у Србији Елдар Хасанов разговарали су данас о сарадњи двеју земаља на реализацији инфраструктурних пројеката.


Михајловић је пренела да је Србија веома задовољна сарадњом са азербејџанском компанијом "Азвирт", која је изградила ауто-пут од Љига до Прељине, дужине 40,36 километара, истичући да је то пример успешно реализованог пројекта.

Она је изразила наду да ће се односи двеју земаља даље унапређивати и да ће бити нових заједничких пројеката.

На састанку је разговарано и о наставку изградње обилазнице око Београда, пројекта за који је средином 2016. године потписан Меморандум о разумевању са конзорцијумом компанија "Синохидро" из Кине и "Азвирт".

Једна од тема разговора била је и припрема предстојеће посете српске делегације, предвођене преседником Србије Александром Вучићем, Азербејџану, која се планира за 2018. годину.

Амбасадор Хасанов честитао је Михајловић на успесима Владе Србије, и додао да се нада даљем унапређењу сарадње, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседника Владе и министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs