Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Политика > Предложени буџет за наредну годину развојни

Предложени буџет за наредну годину развојни

Београд, 6. децембар 2017. године – Министар финансија у Влади Републике Србије Душан Вујовић изјавио је вечерас да је предложени буџет за 2018. годину развојни јер је за капиталне инвестиције планирано 128 милијарди динара на републичком нивоу и приближно 180 милијарди динара на нивоу опште државе.

Вујовић је, образлажући Предлог буџета за 2018. годину у Скупштини Србије, рекао да је предвиђен најнижи фискални дефицит на нивоу Републике последњих деценија у износу од 28,4 мијарде динара, што је 0,6 одсто бруто домаћег производа (БДП), односно 40,7 милијарди динара ниже од дефицита планираног буџетом за 2017. годину.

Такође, како је навео, планирано је и повећање плата, за шта ће буџет имати трошкове од 35 милијарди динара, као и пензија, за шта ће додатно бити исплаћено 25 милијарди динара.

Према његовим речима, повишицама Влада Србије награђује све који су поднели жртву, дали допринос и били стрпљиви да се спроведе неопходна фискална консолидација.

Министар је указао на то да ће значајне уштеде у буџету наредне године бити остварене по основу мањих трошкова за камате јер се Србија задужује по повољнијим условима, будући да је на финансијском тржишту оцењена као мање ризична земља.

Према предлогу буџета Србије за 2018. годину приходи ће бити 1.178 милијарди динара, а расходи приближно 1.208 милијарди динара.


Устав
Текст новог Устава Републике Србије, који су посланици Народне скупштине једногласно изгласали 30. септембра 2006. године
  DOC (MS Word)
  PDF (Adobe Acrobat)

Мултимедија
ВИДЕО: Гласање о Уставу у Народној скупштини (извор: Радио-телевизија Србије)

Документи
  Меморандум о међусобном разумевању Руске Федерације и СЦГ
  Повеља о људским и мањинским правима
  Бирачки списак (октобар 2003. године)
  Закон о сарадњи СРЈ са Хашким трибуналом

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs