Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Србија жели унапређење сарадње са БиХ

Србија жели унапређење сарадње са БиХ

Београд, 6. децембар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је данас приликом сусрета са члановима Председништва Босне и Херцеговине у Београду да Србија снажно подржава развој односа са том државом и да је види као једног од кључних партнера у региону.


Брнабић је у разговору са председавајућим Председништву БиХ Драганом Човићем и члановима Председништва Бакиром Изетбеговићем и Младеном Иванићем, изразила задовољство због добре економске сарадње и чињенице да спољнотрговинска размена константно расте.

Саговорници су постигли сагласност о томе да сарадња може бити унапређена повећањем инвестиција, реализацијом инфраструктурних пројеката и заједничким наступом на трећем тржишту.

Брнабић је подвукла да је Србија задовољна чињеницом да постоји узајамна подршка у процесу европских интеграција и регионалној сарадњи, изразивши задовољство тиме што Србија и БиХ успешно сарађују у више регионалних иницијатива у оквиру Берлинског процеса.

Председница Владе и делегација Председништва БиХ констатовали су да је за развој држава Западног Балкана важна стабилност у региону и искрен дијалог којим ће бити решавана сва отворена питања.

Премијерка је изразила очекивање да ће политички дијалог даље јачати, као и да ће се наставити узајамна подршка у стварању боље политичке и економске климе у региону.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs