Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Србија постала центар инфраструктурног повезивања региона

Србија постала центар инфраструктурног повезивања региона

Београд, 6. децембар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да избор Београда за седиште Транспортне заједнице представља велико признање за Владу и за све што је Србија урадила на регионалном повезивању.

Михајловић је тим поводом истакла да је ова одлука потврђена данас на првом министарском састанку Савета Европске уније и Западног Балкана у Бриселу.

Посебно је важно то што је ова одлука донета једногласно, уз подршку свих представника из региона и чланица ЕУ, навела је она и објаснила да ће се из Београда координирати активности на регионалним пројектима и стварању јединственог тржишта у области транспорта.

Избор Београда за седиште представља важан корак у спровођењу Споразума о транспортној заједници, који је потписан летос на самиту лидера Западног Балкана у Трсту, оценила је Михајловић.

Према њеним речима, инфраструктурно и свако друго повезивање је пут до бржег економског развоја Србије и читавог региона јер сваки изграђени пут доноси нове инвестиције и нова радна места.

Она је напоменула да одлука о седишту Транспортне заједнице значи да ће Београд бити у прилици да буде домаћин свих важних сусрета из области транспорта који се тичу региона и да има водећу улогу у координацији будућих активности на инфраструктурном и економском повезивању региона.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs