Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Београд седиште Транспортне заједнице Западног Балкана

Београд седиште Транспортне заједнице Западног Балкана

Београд, 6. децембар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је одлука о томе да седиште сталног Секретаријата Транспортне заједнице Западног Балкана буде у Београду још једна потврда свега што је наша земља урадила на регионалном повезивању.

Фото: tanjug.rs
Брнабић је у изјави за агенцију Танјуг истакла да су наши напори препознати и од стране суседа, као и од стране Европске уније, која је овако значајан пројекат поверила Србији.

Остајемо посвећени регионалној сарадњи и економском повезивању Западног Балкана, у оквиру чега инфраструктурни пројекти имају огроман значај, нагласила је она и изразила уверење да ће Србија оправдати задобијено поверење.

Премијерка је исказала захвалност свим суседима на подршци коју су дали нашој земљи, подсетивши на то да смо се дуго борили за остварење овог циља јер је ово важна ствар у оквиру Берлинског процеса.

Министри за транспорт земаља региона донели су данас одлуку о томе да Београд постане седиште сталног Секретаријата Транспортне заједнице Западног Балкана, а та одлука потврђена је у Бриселу, на првом министарском састанку Савета ЕУ– Западни Балкан за Транспортну заједницу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs