Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Шарчевић посетио прво одељење средње школе у Голупцу

Шарчевић посетио прво одељење средње школе у Голупцу

Голубац, 6. децембар 2017. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић посетио је данас у Голупцу издвојено гимназијско одељење Средње школе из Великог Градишта, прво средњошколско одељење у тој општини.


Шарчевић је том приликом истакао да је Голубац једна од општина које су ове године добиле издвојено одељење гимназије како би се деци омогућило да се образују у месту у којем живе, подсетивши и на то да је већи број гимназијалаца циљ Стратегије образовања до 2020. године.

Како бисмо остварили оно што пише у поменутој стратегији, да 40 одсто средњошколаца чине гимназијалци, нисмо дозволили да се снизе критеријуми, већ смо реформисали гимназијско образовање кроз нови информатички смер, али и изборне пакете, објаснио је министар.

Он је, када је у питању проблем са школским простором у мањим општинама, рекао да ће се тражити решења кроз мрежу школа, али и применом решења из новог системског закона која се тичу организације рада образовно-васпитних установа.

Шарчевић се, током посете Голупцу, састао са председником општине Небојшом Мијовићем и обишао Основну школу "Бранко Радичевић".

Мијовић је исказао захвалност министру на прилици да деца из Голупца први пут иду у средњу школу у свом месту, напоменувши да је у последње две године из општинског буџета уложено 35 милиона динара у обнову школских објеката и да је план да се у наредном периоду заврши реконструкција преосталих објеката.


Министар просвете, науке и технолошког развоја је потом обишао реконструисану Основну школу ”Јован Цвијић” у Костолцу, нагласивши том приликом да ће држава наставити да улаже у образовање.

Он је указао на то да је Влада у реконструкцију школа уложила више за једну годину него што је улагано деценијама уназад, изразивши уверење да ће током 2018. године бити обновљено још више образовно-васпитних установа.

Према његовим речима, осим у школске зграде, много новца ће бити уложено и у дигитализацију, која подразумева брз интернет, таблете за наставу и паметне табле.

За комплетну реконструкцију школе у Костолцу издвојено је 113 милиона динара, највећим делом, у износу од 97 милиона, преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, школа је из сопствених прихода финансирала набавку дела опреме у износу од 14 милиона динара, док је остатак новца обезбедио град Пожаревац.

Министар је током посете Костолцу разговарао и са градоначелником Пожаревца Банетом Спасовићем и председником ГО Костолац Иваном Савићем, а потом обишао и Техничку школу са домом ученика ”Никола Тесла”.

Спасовић је најавио да ће и следеће године град уложити 100 милиона динара у обнову школа.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs