Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Спортисти део глобалне кампање против насиља над женама

Спортисти део глобалне кампање против насиља над женама

Београд, 6. децембар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и председник Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић изјавила је данас да су се Координационо тело и ФК Црвена звезда укључили у глобалну кампању "16 дана активизма против насиља над женама".


Михајловић је истакла да је циљ ове кампање подизање свести за сузбијање насиља над женама, а ФК Црвена звезда је први клуб који се укључио у поменуту кампању.

Она је нагласила да ће тим поводом сутра на утакмици Црвене звезде против Келна у Лиги Европе у Београду бити постављен транспарент "Стоп насиљу над женама".

Познато је да свака друга жена у нашој земљи, како је истакла, трпи неки вид насиља, било да је психичко, физичко или економско, што представља велики проблем у чије решавање треба да се укључи целокупно друштво.

Михајловић је изразила задовољство тиме што је наш најтрофејнији клуб препознао значај борбе против родно заснованог насиља и тиме што ће се прослати јасна порука да је насиље над женама и девојчицама недопустиво.

Подршком светској кампањи, како је навела, Координационо тело за родну равноправност и ФК Црвена звезда шаљу поруку да је насиље над женама у Србији недопустиво и да ниједна жена више не сме да буде убијена.

Транспарент је нараџасте боје, с обзиром на то да је то званична боја кампање "16 дана активизма против насиља над женама" и симболише светлу и оптимистичну будућност ослобођену од насиља над женама и девојчицама.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs