Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Брнабић на симпозијуму „World Minds“ у Цириху

Брнабић на симпозијуму „World Minds“ у Цириху

Београд, 6. децембар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић говориће сутра у Цириху на годишњем симпозијуму „World Minds“, непрофитне организације која од 2008. године повезује лидере у области иновација, науке, уметности и економије из читавог света.


Брнабић ће на симпозијуму „World Minds“ (www.worldminds.com) организације која је усмерена на промоцију иновација којима се унапређује начин на који модерни свет функционише и фундаментално мења живот савременог човека, говорити заједно са њеним оснивачем Ролфом Добелијем.

У организацији, која окупља више од 1.000 истакнутих интелектуалаца, чланство се остварује искључиво по позиву појединцима који су допринели развоју у овим областима.

Њен оснивач, швајцарски писац и бизнисмен Ролф Добели, у свету је познат по књизи „Вештина јасног мишљења“ (Art of Thinking Clearly), у којој говори о утицају глобалних промена на човека, узроцима систематских грешака у мишљењу и како да их избегнемо.

Међу најеминентнијим члановима „World Minds“ су добитник Нобелове награде за хемију Курт Витрих, филозоф и предавач на School of Economics Џон Греј, директор центра у берлинском Макс Планк Институту Герд Гигеренцер, економиста Пол Ромер и други.

На прошлогодишњем симпозијуму „World Minds“ говорио је тадашњи председник Владе Александар Вучић, док је Ана Брнабић учествовала као министарка државне управе и локалне самоуправе.

Овом приликом, председница Владе Србије Ана Брнабић састаће се са председницом Швајцарске Конфедерације Дорис Лојтард, која је уједно министарка за животну средину, саобраћај, енергетику и комуникације.

Брнабић и Лојтард разговараће о унапређењу политичке и економске сарадње две земље, као и даљој сарадњи у области система дуалног образовања и дигитализације.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs