Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Србија у Бриселу похваљена за однос према мигрантима

Србија у Бриселу похваљена за однос према мигрантима

Београд/Брисел, 5. децембар 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ðорђевић разговарао је данас у Бриселу са европским комесаром за хуманитарну помоћ и управљање кризним ситуацијама Христосом Стилијанидисом о МАДАД фонду II.

Ðорђевић је у изјави за агенцију Танјуг објаснио да је на састанку било речи о крају аранжмана МАДАД фонда I, који је успостављен у циљу пружања подршке мигрантима из Сирије и државама које су погођене мигрантском кризом, укључујући и Србију.

Он је навео да је наша земља већ аплицирала за МАДАД фонд II и да се потписивање овог уговора очекује ускоро, нагласивши да је Србија добила подршку и похвале за оно што ради по питању решавања мигрантске кризе.

Министар је рекао да је пренео Стилијанидису да у Србији у овом тренутку нема великог прилива миграната, што не значи да их можда у перспективи неће бити.

Према његовим речима, у разговору је покренуто питање деце миграната, која у Србији имају оно што им припада, а то је детињство и образовање.

Ðорђевић ће се током поподнева састати и са генералним директором за суседску политику и преговоре о проширењу Европске комисије Кристијаном Данијелсоном.

Он је најавио да ће и на том састанку бити речи о мигрантској кризи, али и о приступању Србије ЕУ и ономе што ради Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, пре свега о темама из поглавља 19, 23 и 2.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs