Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Ојачати војну сарадњу са Јужноафричком Републиком

Ојачати војну сарадњу са Јужноафричком Републиком

Београд, 5. децембар 2017. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас да је Србија одувек подржавала борбу народа Јужноафричке Републике за равноправност и људска права, изразивши захвалност тој земљи за поштовање територијалне целовитости Србије.


Вулин је после сусрета са министром одбране и ратних ветерана Јужноафричке Републике Носививе Маписа-Нкакуле истакао да је та држава била уз Србију увек када јој је било тешко и да је то битно зато што се ради о земљи која има огроман утицај на афричком континенту.

Подршка те земље политици непризнавања Косова је од пресудног значаја на афричком континенту, истакао је министар уз нагласак на то да Србија и Јужноафричка Република имају доста могућности за сарадњу у области одбране, при чему је традиционални сектор образовање на Војној академији у Београду.

Он је указао и на то да Јужноафричка Република има једну од највећих војних индустрија у свету, и да и ту постоји могућност за сарадњу и продор на тржиште тог континента.

Маписа-Нкакуле је истакла да је састанак са Вулином био још једна прилика да се потврди сарадња двеју земаља, које, иако су географски удаљене, једна другој увек дају подршку и могу доста да учине једна за другу.

Она је оценила да је сада дошло време да се успостави правни оквир за пуну војну сарадњу, а да је једна од могућности образовање на Војној академији у Београду, која је међу најбољима.

Маписа-Нкакуле је поручила да ће њена земља наставити да лобира против признавања независности Косова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs