Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Конференције за новинаре > Пројекат "Покренимо нашу децу" прихваћен у свим школама

Пројекат "Покренимо нашу децу" прихваћен у свим школама

Београд, 30. новембар 2017. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић изјавио је данас да је програм "Покренимо нашу децу" покренут како би се код деце у школама искористио сваки део слободног времена за физичке активности.


Шарчевић је, на конференцији за новинаре поводом престижних светских награда које је "Аква Вива" – бренд компаније "Књаз Милош" добила за програм "Покренимо нашу децу", истакао да се овај програм спроводи у свим основним школама у Србији.

Он је указао на то да програм "Покренимо нашу децу", спроводи ресорно министарство у партнерству са брендом "Аква Вива" и Српским савезом професора физичког васпитања, и додао да поменути програм предвиђа увођење свакодневне физичке активности у свим основним школама у Србији.

Министар је истакао да је поменути програм освојио две престижне награде на глобалном конгресу индустрије воде у Барселони.

Осим награде за најбољи друштвено одговорни пројекат, програм "Покренимо нашу децу" освојио је специјалну, златну награду као апсолутни победник у свим такмичарским категоријама, указао је Шарчевић.

Он је подсетио на то да је програм покренут 21. фебруара ове године и спроводи се у свих 1.206 основних школа у Србији, за ученике од првог до четвртог разреда.

Вежбе за акцију "Покренимо нашу децу" осмислио је Српски савез перофесора физичког васпитања, нагласио је министар, додавши да је предвиђено да деца прилагођене вежбе раде у учионици, чак и у школским клупама, пре почетка часова или на одморима.

Генерални директор компаније "Књаз Милош" Милош Стојисављевић навео је да је програм "Покренимо нашу децу" представљен као пројекат који дотиче важну друштвену тему и подстиче изградњу здравог стила живота код деце.

Наша највећа награда је то што је пројекат заживео у школама и што су деца прихватила ову врсту спортске активности, нагласио је Стојисављевић, поручивши да ће компанија "Књаз Милош" и бренд "Аква Вива" наставити да мењају навике школске деце и помажу у томе да се породица развија на здравим основама.

Представник Српског савеза професора физичког васпитања Горан Петровић указао је на то да су сви наставници разредне наставе и сви учитељи прошли програм едукације, и нагласио да се програм успешно реализује у свим школама.


Аудио/видео прес
Тонски и видео записи са конференција за новинаре чланова Владе Републике Србије

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs