Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Србија би ускоро могла бити седиште Транспортне заједнице

Србија би ускоро могла бити седиште Транспортне заједнице

Београд, 23. новембар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да би наша земља могла да ускоро постане седиште Секретаријата Транспортне заједнице за земље Западног Балкана.


Михајловић је, образлажући у Скупштини Србије Предлог закона о потврђивању Уговора о оснивању Транспортне заједнице, истакла да ће ратификација овог документа омогућити да се 7. децембра, на састанку Министарског савета, изгласа да седиште Секретаријата Транспортне заједнице за Западни Балкан буде у Србији.

Један од стратешких циљева Србије јесте повезивање са регионом, подсетила је она и нагласила да је за нашу земљу важно да постане незаобилазан коридор у повезивању Истока и Запада.

Такође, како је објаснила, тај уговор ће омогућити повећање обима транспорта људи и робе, а радиће се и на продужавању транспортне мреже.

Михајловић је, говорећи о Предлогу закона о потврђивању Уговора о зајму између KfW, Франкфурт на Мајни и Републике Србије, навела да је тај зајам намењен за водоснабдевање и канализацију у четири града – Врбасу, Кикинди, Књажевцу и Параћину, укупне вредности 17 милиона евра.

На дневном реду седнице је и Предлог закона о потврђивању Уговора о зајму за кредит за повлашћеног купца за Пројекат модернизације и реконструкције мађарско-српске железничке везе на територији Републике Србије, за деоницу Београд Центар–Стара Пазова, између Владе Републике Србије и кинеске Експорт-Импорт банке.

Такође, посланици ће разматрати и Предлог закона о потврђивању Уговора о изменама и допунама финансијских уговора између Републике Србије и Европске инвестиционе банке.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs