Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Усвојен Предлог закона о допунама Закона о држављанству Републике Србије

Усвојен Предлог закона о допунама Закона о држављанству Републике Србије

Београд, 20. новембар 2017. године – Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о допунама Закона о држављанству Републике Србије, којим се ствара правни основ за централизовано вођење података о држављанству.


Такође, усвојен је и Предлог закона о поштанским услугама, којим се обезбеђује већи степен заштите корисника ових услуга, као и одговорност поштанских оператера и пошиљаоца.

Предлогом закона о допунама Закона о држављанству, преко централног регистра биће омогућено грађанима да прибаве уверење о држављанству било где на територији Републике Србије, без обзира на то где су уписани у евиденцијама држављања.

Надлежни органи већ спроводе активности којим ће се повећати ефикасност у пракси, уштедети време како грађанима, тако и запосленима.

Сврха и основни разлози за доношење новог закона о поштанским услугама огледају се пре свега у подизању квалитета поштанских услуга, ефикаснијем функционисању поштанске мреже и унапређењу услова приступа тој мрежи.

Такође, ово законско решење довело би до развоја тржишта поштанских услуга, сходно потребама привреде и грађана.

Тиме би се обезбедило да универзалне поштанске услуге буду у потпуности у складу са друштвеним, економским и технолошким окружењем.

Доношењем овог закона регулише се тржиште поштанских услуга, постиже се усклађивање са законодавством Европске уније, актима Светског поштанског савеза и захтевима Светске трговинске организације.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs