Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Стоп корупцији > Ухапшене 93 особе због корупције и криминала

Ухапшене 93 особе због корупције и криминала

Београд, 20. новембар 2017. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници тог министарства, у више одвојених акција усмерених на сузбијање криминала и корупције на територији Републике Србије, ухапсили 93 особе, док су против још 38 лица поднете кривичне пријаве у редовном поступку.


Осумњиченима, који су ухапшени на територији полицијских управа Београд, Нови Сад, Суботица, Панчево, Кикинда, Јагодина, Зајечар, Краљево, Крушевац, Ниш, Лесковац и Врање, на терет се, између осталог, стављају дела корупције и привредног криминала, попут пореске утаје, примања и давања мита, злоупотребе службеног положаја и проневере.

Такође, они су осумњичени и за дела општег криминала, као што су неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, изнуда, разбојништво, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и угрожавање сигурности.

У оквиру сузбијања корупције и привредног криминала ухапшено је 37 особа осумњичених за то да су од 2009. године до данас извршили више кривичних дела којима су причинили штету буџетима Републике Србије, АП Војводине, више локалних самоуправа и другим привредним субјектима и физичким лицима у укупном износу од 8.350.106 евра.

Међу ухапшенима су и шест полицијских службеника, укључујући и руководиоце Полицијске станице Бач и Полицијске испоставе Кањижа, затим бивши руководилац општине Трстеник, инспектор Министарства за заштиту животне средине, запослени у Министарству правде, запослени у градским управама у Врању и Нишу, запослени у пореским управама у Зајечару и Лесковцу, као и више одговорних лица у ХИП Азотара у Панчеву и запослени у Електродистрибуцији (ЕДБ) Ниш.


У области борбе против општег криминала и кријумчарења наркотика укупно је ухапшено 56 особа, и том приликом је заплењено 3,3 килограма марихуане, 170 грама хероина, 53 грама кокаина, 280 грама амфетамина, као и 17 комада екстазија.

Такође, одузето је и 510 грама смеше која се користи за увећање количине наркотика и осам дигиталних вагица.

Полиција је такође одузела и пет пиштоља, једну аутоматску и две ловачке пушке ,од којих је једна са оптиком, 1.582 комада муниције различитог калибра, експлозивну направу са око 60 грама пластичног експлозива и тромблонску мину.

Од осумњичених је одузето и осам возила, мотор, торба са алатом и софистицираним уређајем за обијање возила, 16 мобилних телефона и одређена количина компјутерске опреме, истиче се у саопштењу.

Више информација о акцијама МУП-а можете погледати у прилогу.Документи
Предлог закона о Агенцији за борбу против корупције
Предлог закона о изменама и допунама Закона о финансирању политичких странака
Предлог закона о јавним набавкама
Национална стратегија за борбу против корупције

ГРЕКО
Група земаља задужена за надзор у борби против корупције (ГРЕКО) - интернет презентација
Извештај о усклађености за Републику Србију
Извештај Републике Србије о мерама које су предузете ради испуњавања препорука групе држава за борбу против корупције
Прилог о обуци
Евалуациони извештај о Републици Србији

Акције
"Отворена линија" - кампања Управе царина Министарства финансија Владе Републике Србије

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs