Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Развој услуга социјалне заштите на локалном нивоу

Развој услуга социјалне заштите на локалном нивоу

Опово, 18. новембар 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић обишао је данас просторије Удружења параплегичара и квадриплегичара Опово у Баранди и Центар за социјални рад Опово.

Фото: minrzs.gov.rs

Председник Удружења Саво Лазин информисао је том приликом министра о условима у којима бораве чланови тог удружења, и изразио захвалност на помоћи коју им Министарство пружа.

Ђорђевић је истакао да је ресорно министарство спремно да помогне том удружењу, а један од начина јесте и финансирање преко пројеката.

Очекујем да ће Удружење и следеће године учествовати на конкурсу како бисмо следећом реализацијом пројеката још више олакшали живот његовим члановима, навео је он.

Ђорђевић је рекао да је данашња посета још једна од активности Министарства, током које ће са својим тимом обилазити установе социјалне заштите, на нивоу општина у Србији, како би се што боље упознали са условима рада и потребама корисника.

Министарство ће помоћи Центру за социјални рад Опово при лиценцирању услуга геронто-домаћица и услуга које Центар пружа у области бриге о деци, поручио је министар.

Такође, како је навео, обезбедићемо и њихово финансирање, чиме ћемо омогућити локалној самоуправи да тај новац који општина иначе одваја у ту сврху определи за неке друге ствари.

Председник Општине Опово Зоран Тасић изразио је захвалност министру на посети, и додао да ће, уз помоћ Министарства, та општина наставити да води активну социјалну политику која је у интересу свих суграђана.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs