Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Надзор рада Конзуларног одељења Амбасаде Србије у Бечу

Надзор рада Конзуларног одељења Амбасаде Србије у Бечу

Београд/Беч, 18. новембар 2017. године – Државни секретар Министарства спољних послова Владе Републике Србије Ивица Тончев и вршилац дужности помоћника министра спољних послова за конзуларне послове амбасадор Аца Јовановић бораве у службеној посети Бечу.

Ивица Тончев
Фото: Танјуг
У саопштењу Министарства спољних послова наводи се да је повод боравка у Бечу надзор рада Конзуларног одељења Амбасаде Републике Србије у Бечу.

Реч је о новоустановљеној пракси надзора (иницијални надзор обављен је недавно у амбасади у Братислави), која има за циљ директно сагледавање тренутног стања и услова рада у дипломатско-конзуларним представништвима Републике Србије.

Циљ конкретног надзора јесте непосредно упознавање са условима и начином рада конзуларних службеника Амбасаде Србије у Бечу.

Високи званичници Министарства, заједно са члановима Тима за надзор на чијем је челу државни секретар Тончев, сагледаће тренутно стање, на основу чега ће бити дате препоруке које имају за циљ побољшавање услова рада и квалитета пружања конзуларних услуга у дипломатско-конзуларним представништвима Србије.

Посебан акценат биће стављен на омогућавање што квалитетнијих услова за пријем странака, што пре свега подразумева обезбеђивање адекватних просторија и опреме за пријем странака и рад конзуларних служби.

Амбасада у Бечу представља једно од конзуларно најангажованијих дипломатско-конзуларних представништава Републике Србије имајући у виду да у Аустрији живи више стотина хиљада наших држављана.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs