Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Даљи рад на заштити и унапређењу права Срба на Космету

Даљи рад на заштити и унапређењу права Срба на Космету

Београд, 17. новембар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић састао се данас са кандидатом за градоначелника Клокота Божидаром Дејановићем у предстојећем другом кругу избора у тој општини, који ће се одржати у недељу 19. новембра.

Фото: kim.gov.rs

Ђурић је изразио захвалност Дејановићу, који је са свим члановима Грађанске иницијативе „Клокот Врбовац“ ове недеље приступио „Српској листи“, на уједињењу српских политичких снага у Клокоту и спремности да у сарадњи са Владом Србије раде на заштити и унапређењу колективних права Срба, као и економском снажењу српских средина на Косову и Метохији.

Уверени смо да је политичко јединство Срба у Клокоту, што је омогућено приступањем Дејановића и његове Грађанске иницијативе Српској листи, у суштинском интересу нашег народа у тој општини, истакао је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Према његовим речима, тиме су створени услови да и општина Клокот, попут осталих општина са српском већином на Косову и Метохији, добије првог човека који ће у сагласју са осталим српским градоначелницима и одборницима бити чврст и стабилан део нашег националног политичког корпуса на Косову и Метохији.

Он је рекао да су и овог пута, као и у последња два изборна циклуса у покрајини, Срби јасно поручили да им је доста политичких подела, али и да покушаји појединих албанских политичара да нашем народу намећу представнике блиске Приштини само додатно хомогенизују Србе на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs