Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Поштовати српске жртве сукоба на простору бивше Југославије

Поштовати српске жртве сукоба на простору бивше Југославије

Београд, 14. новембар 2017. године – Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је данас Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији и Спомен собу посвећену жртвама, и најавио проширење мандата Комисије за нестала, убијена и киднапована лица Владе Републике Србије.

Фото: Танјуг

Вучић је том приликом рекао да ће бити постављена Спомен соба за све косовско-метохијске и друге жртве и изразио наду да ћемо успети да сачувамо своју земљу, како не би било више оваквих спомен соба, као и да ће учинити све да се помогне породицама жртава.

Успели смо да покажемо поштовање према жртвама других народа и осудимо многе који су са српским именом и презименом починили злочине. А, оно што ме боли је да мало где можете да наиђете на искрену сузу због било које српске жртве у међународној заједници. Пошто се то неће догодити, морамо да покажемо веће поштовање према нашим жртвама, истакао је председник.

Он је подсетио на то да су и наше жртве биле огромне и да је на стотине хиљада људи напустило своја огњишта, позвавши да не заборавимо на оне који су бранили своју земљу и оне који су били криви само зато што су припадали српском народу.

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији и Спомен собу посвећену жртвама су са председником Србије посетили и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и патријарх српски Иринеј.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs