Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Влада води конструктивни дијалог о медијским слободама

Влада води конструктивни дијалог о медијским слободама

Београд, 14. новембар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са представницима Групе за слободу медија, коју чине новинарска и медијска удружења и организације цивилног друштва.


Представници Групе за слободу медија предали су своје захтеве за побољшање медијске ситуације у Србији.

Састанак, који је био дуг и тежак и, поред бројних почетних неслагања, протекао је у конструктивној атмосфери, а обе стране показале су добру вољу да се настави започети дијалог.

Брнабић је истакла да је примарни задатак ове Владе рад на започетим реформама, као и вођење конструктивног дијалога по свим питањима који су од друштвеног значаја, као што су медијске слободе.

Премијерка Брнабић обећала је да ће у наредних десетак дана одговорити на захтеве Групе за слободу медија, не прејудицирајући какви ће одговори бити.

Она је навела да је ово био први радни састанак и да ће се започети разговори са представницима Групе за слободу медија наставити.

Такође, договорен је и посебан састанак ове групе са министром културе и информисања Владаном Вукосављевићем, који је, заједно са министром за државну управу и локалну самоуправу Бранком Ружићем, присуствовао састанку.

У име Групе за слободу медија, у разговору су учествовали Славиша Лекић (НУНС), Недим Сејдиновић (НДНВ), Зоран Секулић (Асоцијација медија), Маја Стојановић (Грађанске иницијативе), Илир Гаши (Славко Ћурувија фондација) и Вукашин Обрадовић (Врањске).


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs