Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Триван на Конференцији УН у Бону о промени климе

Триван на Конференцији УН у Бону о промени климе

Београд, 14. новембар 2017. године – Министар заштите животне средине Горан Триван боравиће у тродневној посети Немачкој, где ће предводити делегацију Републике Србије која ће од 14. до 17. новембра у Бону учествовати у раду Конференције Уједињених нација (УН) о промени климе.


У оквиру Конференције која је почела 6. новембра и траје до 17. овог месеца, одржава се 23. заседање Конференције држава чланица Оквирне конвенције УН о промени климе - COP 23, 13. заседање Конференције држава чланица Кјото протокола, као и заседање радних тела везано за спровођење Споразума о клими у Паризу.

У делу програма Конференције који се одржава на високом нивоу, министар заштите животне средине Горан Триван обратиће се 15. новембра учесницима и представити политику и активности Србије у борби против климатских промена и прилагођавању новим климатским условима.

На маргинама Конференције, 16. новембра Триван ће председавати министарском састанку Савета за регионалну сарадњу.

Конференција о климатским променама у Бону окупља представнике влада 197 држава чланица Конвенције о климатским променама, организација цивилног друштва, привредника и стручњака.

Главни циљеви Конференције су утврђивање потребних модалитета и процедура за праћење спровођења Споразума о клими у Паризу, а својим учешћем Србија ће доказати посвећеност овим међународно усаглашеним циљевима, ради смањења све погубнијих последица промене климе, наводи се у саопштењу Министарства заштите животне средине.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs