Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Нелегално ординирање бугарских лекара у Босилеграду

Нелегално ординирање бугарских лекара у Босилеграду

Београд, 14. новембар 2017. године – Државни секретар Министарства спољних послова у Влади Републике Србије Ивица Тончев разговарао је данас са амбасадором Бугарске у Србији Радком Влајковом у вези са недавним догађајем у Босилеграду када су три бугарска лекара обављала лекарске прегледе у просторијама једног удружења грађана.


У саопштењу Министарства спољних послова наводи се да су поменути лекари обављали прегледе на позив Удружења грађана КИЦ бугарске националне мањине, те да су надлежни органи Републике Србије, у законски спроведеном поступку, утврдили да наведени центар није овлашћен да организује лекарске прегледе становништва.

Такође, лекарски прегледи вршени су без сагласности Министарства здравља Владе Републике Србије, односно Лекарске коморе Србије.

Лекари су позвани да дођу у просторије Полицијске станице Босилеград како би са њима био обављен разговор и прикупљене информације у вези са околностима њиховог боравка у Босилеграду, након чега су напустили просторије те полицијске станице.

Полиција није предузимала никакве мере према наведеним лицима, нити је поднета прекршајна пријава, као ни изречена мера забране уласка у земљу.

Тончев је у разговору са амбасадором Бугарске напоменуо да су надлежни органи поступали у складу са законом и својим овлашћењима.

Констатовано је да Влада Србије у пуној мери поштује права и слободе свих националних мањина, укључујући и бугарску, да је реч о догађају који има искључиво локални карактер и ни на који начин не би смео да утиче на постојеће добре односе између Србије и Бугарске.

Државни секретар је на крају разговора нагласио спремност највиших и високих званичника Србије за очување и даље унапређење интензивног политичког дијалога и добрих билатералних односа двеју држава, истиче се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs