Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Седница Савета за националну безбедност 16. новембра

Седница Савета за националну безбедност 16. новембра

Београд, 14. новембар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је данас да ће у четвртак, 16. новембра бити одржана седница Савета за националну безбедност, а поводом изјаве бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да се нада да ће БиХ признати Косово.

Стефановић је рекао да је таква Изетбеговићева изјава недобронамеран и штетан потез, те да се у томе види разлика у његовом и у приступу председника Србије Александра Вучића.

То ће бити кључна тачка на седници Савета и о томе ће се разговарати на највишем нивоу како бисмо сагледали шта ће бити одговор Србије на такав потез, што се тумачи као једно озбиљно уношење нестабилности у читав регион, наведено је у Кабинету министра унутрашњих послова.

Према његовој оцени, свакако да нам неће бити лако да се понашамо као да се то није догодило и да преко тога пређемо као да су упућене жеље за просперитетом и напретком.

Стефановић, који је и секретар Савета за националну безбедност, подвукао је да свако ко каже да хоће да призна такозвану независност Косова врло директно позива на непоштовање суверенитета и територијалног интегритета Србије.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs