Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Настављен унутрашњи дијалог о Косову и Метохији

Настављен унутрашњи дијалог о Косову и Метохији

Београд, 13. новембар 2017. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић отворио је данас округли сто који у оквиру унутрашњег дијалога о Косову и Метохији организују институти друштвених и хуманистичких наука.


Шарчевић је подсетио на то да је дијалог започет на иницијативу председника Републике Александра Вучића, и нагласио да није реч о дијалогу о дијалогу, већ о озбиљном и креативном изношењу ставова и предлога који треба да помогну у формулисању политичке платформе и изградњи широког националног консензуса о питањима од приоритетног националног и државног значаја.

Идеја данашњег састанка, како је објаснио, јесте да научници у краткој форми изнесу резултате научних истраживања и научноистраживачких пројеката који се односе на различите аспекте проблема Космета – историјског, археолошког, етнографског, друштвеног, демографског, социолошког, политиколошког, филозофског и других.

Он је нагласио да су друштвене и хуманистичке науке од стратешке важности за сваку државу, јер не само да изучавају, него и стварају вредности једне заједнице, подржавају и објашњавају идентитет једне државе, нације, регије, коначно једног народа ма где живео.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs