Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Наставак одговорног односа према мигрантима

Наставак одговорног односа према мигрантима

Београд, 10. новембар 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић изјавио је данас да је наша земља пружила мигрантима адекватну помоћ, смештај и безбедност, и опходила се према њима на најбољи могући начин.


Ђорђевић је на конференцији „Београдски стратешки дијалог“, говорећи на тему „Илегалне миграције као политички и безбедносни изазов у Европи“, пренео да су мигранти који су боравили у нашој земљи похвалили Србију због таквог односа, што је резултат озбиљне политике врха наше државе.

Показали смо да смо као држава веома добро организовани и да је све на високом нивоу, па је смештањем миграната у прихватне центре и заједничким деловањем МУП-а и Министарства одбране обезбеђен њихов безбедан боравак и пролаз, навео је он.

Србија је преузела и све неопходне мере када је у питању сигурност њених грађана, нагласио је министар и указао на то да је кроз нашу земљу прошло приближно милион миграната.

Пожртвованост и рад свих људи у земљи, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Комесеријата за избеглице и многобројних волонтера, омогућили су да ова велика безбедносно ризична ситуација буде решена, а да наши грађани то ни не осете, рекао је Ђорђевић.

У суочавању са овим проблемом, како је нагласио, велику помоћ Србији пружили су и Европска унија, Уједињене нације, Уницеф и невладине организације.

Српски народ је хуман и има неку врсту саосећања према свима који се нађу у тешким приликама. Ми позивамо грађане свих земаља да пре свега буду људи, јер је историја показала да су такве ситуације променљиве и да могу да задесе било кога, навео је министар.

За нас су сви људи исти и према свима ћемо се понашати као да припадају нашем народу, јер то је најмање што можемо да учинимо за њих, поручио је он.

Наша земља има стратешку одлуку да уђе у ЕУ и да дели све европске квалитете. Желимо да све стандарде живота и рада подижемо првенствено према потребама наших грађана. Уколико то успемо, подићи ћемо стандарде на ниво који је и изнад онога што Унија очекује од нас, објаснио је министар.

Он је подвукао да Србија неће дизати баријере, већ ће се према мигрантима понашати крајње одговорно и ту одговорност ће сваки дан подизати на виши ниво.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs